En lugn vistelse på Borgvattnets prästgård

16.09.2021

Under helgen gjorde jag och en god vän till mig, ett besök på Borgvattnets spökprästgård. En lång resa på nära 120 mil tur och retur.  

Självfallet hade vi hoppats på att få uppleva mycket under vår tid i prästgården, samtidigt som jag visste att vi inte skulle vara ensamma. Det var fullbokat, så det hade varit dumt av mig att tro annat.

Prästgården byggdes 1876 och har sedan fungerat som bostad till präster och tjänstefolk. Något som jag personligen kan tycka är lite synd, är att man alltid pratar om Borgvattnet som en ondskefull plats, för det kan jag inte riktigt hålla med om. 1970 öppnades prästgården för allmänheten och blev snabbt känt som en av Sveriges mest hemsökta platser. Något jag själv ville undersöka och därför valde att göra ett besök.

Vi var som sagt inte själva på prästgården, men under en lugn stund, så satte vi oss på övervåningen för att kommunicera med de andar som sägs finnas i huset. Jag fick ganska snabbt kontakt med en kvinna, som jag uppfattade som mycket kärvänlig och som arbetat på prästgården. Det finns historier om en piga som blivit gravid med den präst som då bodde på Prästgården och att det hade slutat med att hon blivit inlåst på rummet fram till födseln och sedan tvingats att döda sitt barn. En historia som mig veterligen inte kunnat styrkas. Kvinnan jag fick kontakt med, ville förmedla att allt inte är som det verkar och att det inte är som folk tror. Hon kändes lite förtvivlad och ledsen över att inte själv fått chansen att berätta sin historia.

Jag fick därefter kontakt med en man, med mycket proper klädsel. Han hade också bott på prästgården och varit just präst. Med honom fick jag en stark längtan och kärlek som han hyst för någon. Jag fick till mig att de båda hörde samman och att det antagligen handlade om just den hemska  historien om kvinnan som mördat sitt barn. 

Jag drar slutsatsen att barnamörderskan egentligen inte var någon barnamörderska, utan istället en mor som förlorat sitt barn. En kvinna som blivit förälskad i en man, som också varit förälskad i henne. Idag förstår vi att de inte kunnat visa sin kärlek öppet och troligtvis även kände skam eftersom de levde i synd. Kanske har även historien överdrivits när den vandrat från mun till mun och numera innehåller fler hemska detaljer än vad som egentligen är sant. Något som kan vara värt att tänka på.

Vi hade till vår hjälp även två EMF mätare, som mäter elektromagnetisk strålning. Båda mätarna gav fullt utslag var gång jag fick ett svar från andevärlden. För mig blir det ett mer fysiskt bevis på deras närvaro, även om jag aldrig tvivlade. Tyvärr blev vi avbrutna av de andra gästerna, som istället gick omkring och letade efter demoner, mördare och onda andar...

Vad är det då som gör att folk känner sådan ondska på den här platsen?

Den största anledningen är okunskap. Många tror att en hemsökt plats automatiskt är ond, men så är det verkligen inte. Den kan upplevas som ond, om man inte förstår vad andarna vill och många gånger så uppträder tyvärr folk väldigt respektlöst och då kan man inte förvänta sig att få så mycket ljus och kärlek tillbaka.

Vanligt förekommande är också att spela anden i glaset och det rekommenderar jag verkligen inte. Du vet aldrig vem du kommunicerar med. De andar som dras till den sortens kommunikation, har ofta ett behov av att energi någonstans ifrån. Vad är mer passande än ett gäng människor som gladeligen ger? och som dessutom blir väldigt rädda. Det är ren näring för lågfrekventa andar. När man går runt och ropar på demoner och använder sig av anden i glaset och ouija boards, så attraherar man också många olika energier och alla behöver inte komma från just den platsen man befinner sig på. Värt att tänka på också, är att man dessutom kan få med sig energierna hem och det är inte så roligt. Så snälla, tänk er för innan. 

Bredvid prästgården ligger en kyrkogård och jag kan tänka mig att den bidrar till att ge platsen en ännu mer spöklik känsla. Personligen så har jag aldrig upplevt speciellt ökad aktivitet på kyrkogårdar, men det kan självklart hända att aktiviteten ökar när människor ständigt kallar andarna till sig. 

Jag rekommenderar dig att göra ett besök, men jag rekommenderar inte att leta efter demoner eller onda andar. Du får säkerligen uppleva någon form av aktivitet, även om du ber dem komma från ljuset. 


Väl mött )O( 

Anna Mattsson 

Medium, Healer & Prästinna

Skapa din hemsida gratis!