Vad innebär den andliga & personliga utvecklingen?

08.07.2021

Människor vill utvecklas, men inte alltid göra jobbet.

Jag möter många människor som önskar utvecklas på ett andligt och medialt plan. Dessvärre är det långt ifrån alla som är villiga att kämpa för att höja sin frekvens. 

Det jag ska förmedla till er läsare här, är den obekväma sanningen om den personliga, andliga och mediala utvecklingen: Det finns inga genvägar!

För att komma framåt i sin utveckling och höja sin energi, så finns ingen magisk formel som gör jobbet åt dig. Det kan bara Du själv göra. Tiden det tar och vägen man går, är olika från person till person. På mina kurser möter jag olika människor och varje människa är lika unik som hennes väg till utveckling.

När vi väljer att gå ned till jorden, så har vi också vissa uppgifter som vi åtagit oss. När vi börjar söka den andliga vägen, så är en uppgifterna, att utvecklas på ett andligt plan och inte förneka vårt andliga Jag. När man precis upptäckt den andliga vägen, så känns det mesta så spännande och man kan inte börja fort nog. Det är en helt ny värld som öppnas och så mycket att upptäcka.

Här är det många som fastnar, just för att de upplever sin egen utveckling svår och långsam. Det tar tid att förstå vissa saker och det kan ofta vara känslosamt att återknyta med sitt inre. Det är många känslor som ska hanteras och även kanske många minnen som behöver bearbetas. Det är nämligen en del av utvecklingen; att jobba med sig själv och det man bär inom sig.

Den här utvecklingen görs inte på en helg, en vecka eller ens ett år. Man utvecklas genom hela livet och för att först komma till den punkten då du förstår att vägen är oändlig, så behöver du komma över en sak: Ditt Ego.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte är någon tävling som du ska vinna och du ska heller inte jämföra dig själv med andra. Varje människas resa är unik och så måste det få vara. Ingen är bättre eller sämre än någon annan. Vårt ego har en förmåga att vilja styra det vi känner och upplever och om det skulle vara så att det vi upplever får oss att känna oss som småmänniskor, så vill antagligen inte egot att vi ska fortsätta på den vägen. Men det är just precis det vi behöver göra. Vi måste möta oss själva och vårt andliga jag, med ödmjukhet och inte tro att vi står högre än någon annan. Vi är alla här på jorden av samma anledning: Att växa som andliga varelser.

Vi är alla stjärnstoff och vi är en del av universum, precis som stjärnorna. Våra själar består av samma sak och vi är skapta ur samma källa. Vissa av oss har en gammal själ och andra har en yngre. Varken bättre eller sämre. Det som kännetecknar en gammal själ, är att den kommit lite längre på sin resa och har upptäckt sin andliga uppgift på jorden och bara för att man kommit till den punkten först, så betyder det inte att man är bättre, utan för att man började tidigare. Ett yngre syskon är inte alltid lika duktig på att läsa, som sitt äldre syskon, innan den kommit ikapp i ålder och utveckling. Därför är det viktigt att möta andra människors resa, med ödmjukhet. Döm inte andras spirituella väg och kom ihåg; Det finns inte bara En sanning!


Här börjar den verkliga utmaningen; att bilda sin egen uppfattning. Det är nämligen bara Du själv som vet vad som är Din sanning. Det kan vara svårt att stå upp för den och våga ha tillit till den. Speciellt om du möter människor som försöker få dig på andra spår och kanske rent av säger till dig, att din väg är fel och att det Du vet, inte är sant. Det kan nämligen aldrig bli fel, så länge som du innerligt ger dig själv den tiden du behöver, för att upptäcka och söka de svaren som Du behöver ha. Det kommer alltid att finnas människor som vill lägga sina värderingar på dig och berätta vad som är sant och inte. 

Vad är det då som händer, som gör att många väljer att stanna i utvecklingen? 

När vi öppnar upp och börjar jobba aktivt med våra chakran, så påverkas inte bara den eteriska kroppen, utan också den fysiska. Vi startar en läkningsprocess, som ibland kan vara smärtsam. Det kan göra fortsättningen svår och utmanande. Men jag vill här uppmana dig att inte ge upp! Du har kommit en bit på vägen och det är Nu den verkliga resan börjar. Jämför inte dig själv med andra, utan utgå hela tiden från dig själv och det Du upplever och Hur du upplever det. Allt är relativt och går inte alltid att jämföra. 

Det som kan kännas mest svårt, är att erkänna för sig själv, att man faktiskt inte är perfekt och inte heller behöver vara det. Många som kommer till mig, har en viss syn och tro på hur livet ska vara. Efter några månader, så märker de, att det inte alltid stämmer överens med det de senare kommer att upptäcka. det som händer då, är att det nya livet känns främmande och osäkert. Man vet inte längre vem man är och vilka värderingar man har. Kanske bemöts man annorlunda på jobbet och av sina vänner, för att man blivit mer medveten och känslig för andras känslor och energier. För vissa människor är det för stor uppoffring och väljer då att gå tillbaka till det "gamla" livet och lägga sin andliga utveckling på hyllan. 

Jag upplever ofta frustration bland mina kursdeltagare, just för att de inte upplever det de vill uppleva och att de inte känner det de vill känna. Det är tyvärr så, att verkligheten inte alltid stämmer överens med egots uppfattning av jaget. Det kan i sin tur leda till en blockering, som gör det svårt att fortsätta framåt, just för att man redan gjort en föreställning om hur det ska vara. Att släppa egot och kontrollen, är den verkliga utmaningen.  

Låt dig inte stoppas av dina tvivel och rädslor. Låt inte egot styra över dig, utan lär dig att styra över egot. Ingen annan kan göra jobbet åt dig, utan det är något som du behöver göra själv. Även om det ibland kan kännas tungt och stundvis även ensamt. Men det är när vi spenderar tid ensamma, som vi får tillfälle att reflektera, meditera och utvecklas. 

Här finner du kurser jag erbjuder just nu och håll gärna utkik, om det skulle dyka upp någon som passar dig. Saknas något? Berätta gärna vad just Du önskar hjälp med i din personliga och andliga utveckling. Jag erbjuder också Andlig & Medial coachning online, där jag skräddarsyr ett upplägg som passar för just dig. 


Väl mött )O(

Anna Mattsson

Medium, Healer & Författare

Skapa din hemsida gratis!