Mediumskap

Välkommen till distanskursen i mediumskap. Här får du lära dig grunderna i mediumskapet och att steg för steg närma dig andevärlden och förstå hur du kan kommunicera med dem.


Jag som håller i kursen heter Anna Mattsson. Jag jobbar som medium, healer och är även Prästinna. Jag jobbar främst med att vägleda människor i sin andliga och mediala utveckling och stöttar den egna andliga vägen. Jag ger ca hundra privatsittningar varje år, lika många healing sessioner och har hela tiden kurser rullande både på plats i min lokal i Sunne, Värmland, som på distans. Jag har också en spirituell butik i anslutning till min mottagning.

Jag skriver också böcker i ämnet andlighet och magi och älskar att använda det skrivande språket för att nå ut till andra.

Jag ska presentera den här kursen lite närmare för dig, så du förstår upplägget och varför jag rekommenderar att man ger sig själv tid mellan varje kapitel i kursen. Kursen är uppdelad i 5 kapitel och varje kapitel kräver tid och engagemang. Med varje kapitel kommer också uppgifter som du ska utföra. För att du ska få ett diplom, behöver du skicka in uppgifterna till mig. Jag kommer då att läsa dem och ge feedback på det du utfört. Om du inte önskar diplom, så behöver du inte skicka in uppgifterna.

Uppgifterna ska skickas via mail som "INLÄMNINGSUPPGIFTER MEDIUMSKAP ONLINE" Räkna med att det kan dröja upp till tre veckor innan du får din feedback, eftersom jag har många elever och det tar tid att läsa igenom och besvara alla. Det kommer stå utförligt i varje kapitel vilka uppgifter du ska utföra och hur de skall skickas in.

 • MEDITATION
 • CHAKRAN
 • GUIDER
 • TIDIGARE LIV
 • ANDEKONTAKT

Varje kapitel har meditationer som skickas med som ljudfil. Jag rekommenderar att du tar dig tid att reflektera mellan meditationerna och mediterar över det som kommer till dig, för att förstärka kontakten med ditt högre medvetande, guider och andevärlden.

MEDITATIONER

 • AVSLAPPNINGSMEDITATION
 • ÖPPNA DINA CHAKRAN
 • KANALISERA DIN GUIDE
 • TIDIGARE LIV
 • ÖPPNA UPP MOT ANDRA SIDAN

MEDITATION

Att börja meditera är A och O när det kommer till den andliga utvecklingen. Det finns många sätt att meditera på och inget sätt är mer rätt än något annat. Det gäller att lyssna till sin kropp och göra det som känns rätt för just dig.

Många vill och klarar av att meditera sittandes, eller liggandes. När man ligger ned finns viss risk att man somnar, men det gör ingenting. Ibland behöver kroppen sova för att verkligen ta till sig budskapet i meditationen. Hjärnan är specialist på att blockera det högre medvetandet och när man tillåts att sova, så försvinner blockeringen.

Det är mycket som händer i kroppen när man mediterar. Man slappnar av, vilket ger lägre puls och på sikt kan det även sänka blodtrycket. Man ger hjärnan en möjlighet att koppla av och man släpper kontrollen för en stund. I det samhället vi nu lever i, så är vi uppkopplade dygnet runt och kanske har vi även våra mobiltelefoner med ända in i sovrummet. Vi blir alltså hela tiden utsatt för den strålning som kommer från våra telefoner, surfplattor och datorer och hjärnan och även resten av kroppen, måste hela tiden processa det som sänds ut. Även om vi inte alltid är medvetna om det.

Många lider också av stress och ångest, vilket har bevisats öka när vi hela tiden blir påminda om andra människors liv. Vi matas ständigt med andra människors "perfekta" vardag och det kan ibland bli för mycket för oss att hantera. När vi väljer att jobba med det andliga och utveckla våra sinnen, så måste vi stänga av vårt ego som ständigt skriker efter bekräftelse och samhörighet. För att kunna lyssna och lita på den egna känslan, så behöver vi stå starka i oss själva. Det kan vi inte så länge vi tillåter oss att bli påverkade av andras tycken och tänkande. Självklart kan man alltid vända sig till andra för råd och vägledning, men det slutgiltiga beslutet ska alltid ligga hos den egna individen. För att orka och kunna ta egna beslut, behöver vi den inre styrkan och ibland också det mod som det kräver. Hur många gånger har man inte velat ta till höger, när alla andra går till vänster? Allt för ofta har man valt att gå med strömmen av rädsla för vad andra ska tycka och tänka. Kanske har man inte kraft nog att stå upp för det beslutet och väljer den "enkla" vägen bara för att slippa ta de konsekvenser som kan komma med den andra vägen. Konsekvenser som kanske inte alls är av den negativa sorten, men som vi ändå måste stå upp för.

I den här kursens första del, ska du få bekanta dig med meditationer och lära dig konsten att andas rätt. Har du tänkt på hur du andas?

Ofta är det så att vi andas, men tänker inte på hur. Ett andetag ska gå genom luftstrupen, genom lungorna och vända i diafragman. Vi ska använda magen när vi andas och inte bara bröstkorgen. Ta några andetag och lägg märke till hur du andas.

Går ditt andetag ned till diafragman?

Går ditt andetag bara ned till bröstkorgen?

Vänder ditt andetag rent av i slutet av halsen?

Korta och ytliga andetag är inte ovanligt, men inte optimalt. För att kunna syresätta kroppen ordentligt, så behöver du syresätta blodkärlen ordentligt och för att göra det, behöver du dra djupa andetag.

Stress, ångest och oro kan ge en ytlig andning. Det kan ge hög puls och förhöjt blodtryck, vilket är slitsamt för kroppen. Det bidrar till sämre sömn och i längden kan det ge hjärt- och kärlsjukdomar. Man kan också se på kroppens chakran hur en person mår mentalt och fysiskt. Genom att balansera ett chakra, så kan man också påverka den fysiska kroppen, för chakrana hör ihop med den eteriska och den fysiska kroppen. Du kommer få bekanta dig mera med kroppens chakran längre fram i den här kursen.

Andetagen ska vara djupa och lugna. Det finns en mycket effektiv metod, som jag brukar använda mig av när jag träffar människor som lider av stress och som inte är van att meditera och slappna av. Det är regeln om tre; Du andas in och räknar långsamt till tre, du håller luften nere i diafragman och räknar långsamt till tre, du andas ut och räknar långsamt till tre och du inväntar nästa andetag och räknar långsamt till tre.

Andas in..1..2..3..

Håller luften..1..2..3..

Andas ut..1..2..3..

Inväntar näsa andetag..1..2..3..

Du upprepar den här övningen tre gånger. Det är viktigt att du använder magen och tillåter ditt andetag att gå hela vägen ned i diafragman. Är du ovan, så kan det kännas konstigt och kanske till och med som om det tar emot till en början. Men var inte orolig. Kroppen kommer ge med sig och tillåta dig att andas djupare och djupare. Ha inte bråttom, utan de kroppen tid att vänja sig.

Som jag nämnde tidigare, så finns det flera sätt att meditera på och många känner sig inte bekväma med att sitta eller ens ligga ned. Det kan bero på att kroppen under en längre tid utsatts för stress, både fysisk och mentalt. När man då ska sätta sig stilla och slappna av, kan kroppen uppleva det som stress, eftersom den inte är van att slappna av och släppa kontrollen.

Man kan börja att meditera under fysisk aktivitet. Det viktiga är att man lär sig att släppa tanken och inte tänka på alla måsten. Använd dig gärna av meditationsmusik som finns på Spotify. Det är svårt att lära sig att varva ned till Rock ´n Roll, även om man känner sig lugn av den typen av musik. Det handlar om att lära kroppen att gå ned i varv och hjärnan att släppa tankar och krav. Lyssna på lugn musik under lugna skogspromenader, vid städning eller kanske om man har djur och är ute med hästen, huden eller något annat. Naturen har en lugn inverkan på oss, liksom djur. Gör saker långsammare i din vardag; är långsammare, gå långsammare, städa långsammare. Det är viktigt att du verkligen är medveten om vad du gör och hur du gör det.

Att lära kroppen och sinnet att slappna av, kan ta tid och det ska inte stressas fram. Det kan ta flera veckor eller till och med månader. Ge dig själv den tiden du behöver för att verkligen komma ned i djupavslappning. Det är där som du också lättast kommer i kontakt med ditt högre medvetande. Det som vet svaren på alla våra frågor och även kommer ihåg vårt syfte på jorden.

Genom meditation kan man nå det högre medvetandet, tidigare liv, andra sidan och även våra guider, änglar och andra entiteter och dimensioner. Det är i meditation som vi också tar emot de flesta budskap och vägledningar som kommer till oss från våra guider.

Vad är det högre medvetandet?

Vårt högre medvetande är kort sagt, vår själs medvetande. Den rösten och känslan som finns inom oss, som vi ska lita på och lyssna till. Det ska inte förväxlas med vår intuition, som också är en känsla att lita på. Det högre medvetandet kan vi kommunicera med på en högre frekvens. Vår intuition kan vägleda oss i det vardagliga livet och de beslut vi ska ta. Intuitionen använder vi oss av när vi spår i t ex kort. Det har ingenting med de mediala förmågorna att göra. Intuitionen använder vi oss av hela tiden och den mediala förmågan använder vi vid kontakt med andra sidan. Jag skulle nog säga att den mediala förmågan även används vid t ex regressioner, men det kan inte bevisas på samma sätt som när vi får konkreta besked från andra sidan.

ATT GÖRA:

Meditera minst tre gånger i veckan och använd gärna avslappningsmeditationen som medföljer. Det är viktigt att du tar dig tiden och att du får vara ostörd.
Om du inte vill eller kan sitta eller ligga ned, så börja meditera under dina promenader eller annan aktivitet som inte är pulshöjande. Det är viktigt att du kan slappna av i kroppen och sinnet och att du tillåter dig att släppa tankar, måsten och bekymmer för en stund.
REKOMMENDERAD TID: Minst 4 veckor för att du ska komma ned i varv och lära kroppen att slappna av.

FÖR DIPLOM:

Inga uppgifter att skicka in


CHAKRAN

I det här kapitlet ska du få bekanta dig med kroppens chakran. Ordet chakra är sanskrit och betyder energihjul. Kroppens chakran kan ses som energicentra för kroppens meridianer. De som akupunktörer använder sig av.

Man kan säga att kroppens chakran påverkar kroppen på ett fysiskt och eteriskt plan, men det är också kroppen som påverkar chakrana. De hör nämligen ihop och påverkar varandra lika mycket.

Om man t ex utsätts för ett trauma på kroppen genom en olycka, så kan det skapa en obalans i det chakra som hör samman med den delen av kroppen. Det kan också föra med sig andra blockeringar, om traumat även påverkat oss på det känslomässiga planet.

Att ha obalans i våra chakran är inte ovanligt och det är nästan mer ovanligt att jag träffar på en person med perfekt balans genom hela kroppen. Då har man jobbat mycket och länge med sig själv på alla plan.


När man jobbar med kroppens chakran, så börjar man alltid nerifrån och jobbar sig uppåt. Det gäller vad man än ska göra och det är för att energin ska flöda på rätt sätt genom kroppen.

Kroppens chakran går i linje med ryggraden och det centrala nervsystemet. Man kan se chakrat gå vågrätt genom kroppen. Alltså från framsidan kroppen, genom kroppen och ut på baksidan. Man pratar vanligtvis om de sju största chakrana i våra kroppar, men det finns betydligt flera. 12 stycken som jag personligen jobbar med, men jag använder sju i mina kurser. Önskar man fördjupa sig i de övriga chakrana, så finns det mycket att läsa på nätet och i böcker.ROTCHAKRA

FÄRG: röd

PLATS: Mellan könsorganet och anus

KROPPSDEL: Skelett, fötter, immunförsvaret, ryggraden, benen

ELEMENT: jord

Rotchakrat förknippas med den fysiska kroppen och jordelementet. Här finner vi vårt hem och vår trygghet.

OBALANS: Kan påverka vårt temperament och vi kan känna oss lättretliga och arga. Vi kan också känna ett större sexuellt behov, som inte alltid förknippas med kärlek. Det kan också ge problem med immunförsvaret, ryggen och benen. Det kan också ge oro och ångest.

BALANS: Ett rotchakra i balans ger oss ett större KASAM (känsla av sammanhang) och vi kan lättare förstå varför någonting händer. Vi kan lättare se en helhet. Vi känner oss trygga i vårt hem och i vår kropp.

Man kan balansera sitt rotchakra genom att äta proteinrik mat och vistas ute i naturen.

SAKRALCHAKRA

FÄRG: orange

PLATS: nedanför naveln

KROPPSDEL: Könsorganet, tarmarna, urinblåsan, ryggkotorna

ELEMENT: vatten

I sakralchakrat finner vi våra relationer med andra människor. Det hör ihop med elementet vatten och därmed våra känslor. Även sakralchakrat hör samman med vår sexualitet.

OBALANS: Ett obalanserat sakralchakra kan få oss att känna oss osäkra i relationer och vi får ett större behov av bekräftelse. Vi kan bli impulsiva och känna oss mer missnöjda. Fysiskt kan det påverka magen så att vi blir hårda i magen och får problem att kissa. Kan också ge en osund relation till sex och brist på gränssättning. Det kan också leda till menstruationsproblem och vaginala infektioner.

BALANS: Ett balanserat sakralchakra gör att vi fungerar väl i sociala sammanhang och i vårt skapande. Vi finner en stor del av vår kreativitet i det här chakrat och när det är i balans, så är vi kreativa och vill jobba med skapande.

Man kan balansera sitt sakralchakra genom att visualisera en stark orange färg som strömmar in i sakralchakrat. Det är också bra att vara ute bland människor om man upplever sitt sakralchakra som understimulerat.

SOLARPLEXUS

FÄRG: gul

PLATS: solarplexus

KROPPSDEL: mage, lever, njurar, bukspottkörteln, binjurarna, mitten av ryggraden

ELEMENT: eld

Solarplexus står för våra intuitiva intryck och hjälper oss att känna av andra människor. Det står också i kontakt med vårt immunförsvar och vår självkänsla. Solarplexus fungerar som vårt energicentrum och det är härifrån vår livsenergi kommer. Ett stort och viktigt chakra!

OBALANS: Ett solarplexus i obalans kan ge sämre immunförsvar, vilket leder till att vi lättare drar på oss sjukdomar. Vi kan också uppleva oss som offer för omständigheter och kan inte se vår egen roll i våra liv. Vi kan få ångest och känna oro, speciellt eftersom vi inte längre känner någon samhörighet med det egna jaget. Självförtroendet sjunker och vi skapar ett förakt mot oss själva. Det kan leda till girighet, svartsjuka och avundsjuka. Vi blir egocentriska och hatiska. Vi får svårt att ta beslut och vi blir veliga.

BALANS: Vi är goda människokännare och har även god kännedom om oss själva. Vi har lätt för att ta beslut och stå för dem. Vi står trygga i oss själva och vi har heller inga svårigheter att stå upp för orättvisor.

Man kan balansera sitt solarplexus genom att spendera mycket tid i solen. Det är knutet till eld elementet och därför kan vi balansera vårt solarplexus med hjälp av eld och värme. Många upplever att varma vetekuddar ger en balanserande känsla i solarplexus.

HJÄRTCHAKRAT

FÄRG: grön/rosa

PLATS: mitten av bröstkorgen

KROPPSDEL: hjärta, lungor, axlar, armar, blodcirkulationen, diafragman

ELEMENT: luft

I hjärtchakrat finner vi vår kärlek, passion och respekt mot andra människor och oss själva. Det här chakrat fyller en oerhört viktig funktion, eftersom det erhåller kärleken till oss själva och andra. Det är här vi finner förlåtelse och ödmjukheten. Det är också en stor källa till healing. Hjärtchakrat knyter samman de lägre frekvenserna med de högre. Det hör ihop med luft elementet som står för frihet och Gudinnans andedräkt.

OBALANS: Ett obalanserat hjärtchakra gör oss osäkra och låter oss styras av rädslor. Vi får svårt att lämna relationer som inte är bra för oss och vi har svårt att se ett negativt känslomönster. Vi kan också bli slutna och inte våga/vilja släppa in andra människor. Det kan ge fysiska problem som astma, lunginflammation och hjärtproblem.

BALANS: Ett hjärtchakra i balans gör oss glada och vi ser positivt på livet. Vi är sanna i vår kärlek och vi har inga svårigheter att ge kärlek till oss själva och andra.

Vi kan balansera vårt hjärtchakra genom att ge kärlek till andra och oss själva. Spendera tid utomhus och tillåt dig att känna dig fri. Låt luft elementet hjälpa dig att bli fri från jobbiga känslor, oro och ångest som hör samman med hjärtchakrat.

HALSCHAKRAT

FÄRG: Ljusblå

PLATS: Mitten av halsen

KROPPSDEL: hals, luftstrupen, sköldkörteln, halskotor, munnen, hypotalamus, tänder, tandkött

ELEMENT: Anden

I halschakrat finner vi vår sanning och våra tankar om oss själva. Halschakrat hjälper oss att uttrycka oss och stå upp för oss själva. Det är centrum för vår förmåga att lyssna och uttrycka oss. Påverkar vår kommunikation på alla plan.

OBALANS: Vid obalans i halschakrat kan man få svårt att uttrycka sig och man kan bli överdrivet högljudd i sitt sätt att vara och prata. Man lyssnar inte på andra människor och man kan se sig själv som bättre än alla andra. Det kan också ge motsatt effekt och man kan bli tystlåten och få väldigt låg självkänsla. Man törs inte stå upp för sig själv och det man tro på och säger. Det kan också ge fysiska problem som t ex halsont, tandvärk mm.

BALANS: Ett halschakra i balans tillåter oss att uttrycka vår mening och vi tror på oss själva. Vi låter ingen annan trycka ned oss och vi har lätt att kommunicera med andra. Vi gör oss förstådda och vi förstår andra.

Man kan balansera sitt halschakra genom att dricka mycket vatten och gärna varma teer. Att prata och sjunga mycket kan också balansera halschakrat. Om det inte är överstimulerat, för då kan det hjälpa att prata mindre och träna på att lyssna mera.

TREDJE ÖGAT

FÄRG: indigo blå

PLATS: pannan, mellan ögonbrynen

KROPPSDEL: ögon, öron, näsa, nervsystemet

Här finner vi den mentala delen av oss själva. Våra drömmar och mål och vår syn på livet. Här finns vår medvetenhet och våra tankar. Här är också vår förmåga att se in i andra dimensioner och uppfatta det som det fysiska ögat inte kan se.

OBALANS: Ett tredje öga i obalans kan orsaka hallucinationer och vanföreställningar. Vi har svårt att se och förstå verkligheten och vi kan ha svårt att skilja på fantasi och verklighet. Det kan ge problem med minnet och inlärningen. Den andliga världen kan bli obegriplig och man kan få svårt att ta rätt beslut. Det kan även påverka vår empati och få oss att misstro vår intuition. Det kan också orsaka öroninflammationer, blindhet och neurologiska sjukdomar.

BALANS: När tredje ögat är i balans, så har vi lätt att skilja på våra drömmar, fantasier och verkligheten. Vi har lätt att lära oss nya saker och vi kan göra snabba bedömningar och ta snabba beslut. Vi har en god och hälsosam kontakt med andevärlden och vi kommunicerar med vårt högre medvetande.

Man kan balansera sitt tredje öga genom att tillsätta rent ljus från universum och en indigo blå färg. Man kan också stimulera sina ögon genom att titta på vackra saker. Det hjälper också att meditera och aktivera/balansera chakrat.

KRONCHAKRAT

FÄRG: vit eller violett

PLATS: ovanför huvudet, vid fontanellen

Kronchakrat står för det rena medvetandet och genom vårt kronchakra, så når vi även de lägre chakrana i kroppen.

OBALANS: En obalans i kronchakrat kan leda till religiös fanatism och man står inte längre förankrad i jorden. Man får ett högmod och man kan få en överdriven tro på sig själv. Det kan också bli motsatt effekt. Vi tror inte på något alls och vi har svårt att föreställa oss något annat än livet på jorden. Det kan innebära en stor rädsla för döden och man kan bli klumpig i sina rörelser och man får svårt att kontrollera sin kropp.

BALANS: Ett balanserat kronchakra får oss att se och förstå helheten. Vi förstår också att livet på jorden har ett högre syfte, vare sig man är människa eller djur. Man värnar om moder jord och naturen och vi förstår orsak och verkan. Allt vi gör får en konsekvens på ett eller annat sätt.

Man kan balansera sitt kronchakra genom att tillföra vitt universellt ljus. Man kan också äta ren och ekologisk mat, dricka rent vatten och meditera.

Genom att jobba med kroppens chakran, så lär du känna din kropp på ett helt nytt sätt. Du kan förstå dina känslor och varför kroppen reagerar som den gör. När man förstår att upplevelser, händelser och trauman påverkar kroppen på ett djupare plan och kan sätta sig kvar i kroppens energicentra som blockeringar och obalanser, så kan man lättare avvärja problemen.

Du kommer i den här kursen få lära dig att öppna upp dina chakran och känna in hur varje chakra känns. När man aktiverar chakrana så man kan känna det fysiskt i kroppen, likväl som känslomässigt. Det är inte ovanligt att ha blockeringar i chakrana och det beror på många olika saker. När vi blir äldre, så har vi också hunnit uppleva mera, både positiva och negativa upplevelser.

ATT GÖRA:

Lär känna dina chakran och lär dig var kroppens chakran sitter och vad de står för. Du ska utan vägledning kunna öppna dina chakran och även balansera dem.

FÖR DIPLOM:

För att bli godkänd och få diplom för kursen, så ska du med egna ord beskriva kroppens chakran i skrift. Du ska också reflektera över dina meditationer och skriva ned dem. Dessa ska skickas in till mig via mail. Reflektion Max 1 A4. Dessa skickas till elev@sacredjourney.se med titel: MEDIUMSKAP ONLINE CHAKRAN

Räkna med ca tre veckors väntetid innan du får feedback på din inlämnade uppgift. Detta för att jag har många elever och kunder.

REKOMMENDERAD TID: Minst 4 veckor
GUIDER

Du har nu kommit till kapitlet om dina guider.

Vilka är våra guider? Vad har de för uppgift?

Det är vanliga frågor och dessa kommer du få svar på under den här delen av kursen. Våra guider har flera olika uppgifter och vi kan ha flera och olika under olika perioder i livet.

För att verkligen förstå vilka våra guider är och vilka uppgifter de har, så behöver vi först förstå var de kommer ifrån och vad vi har för relation till dem.

Här kommer vi även in på andra sidan och vad som händer när vi dör. Det är för att allt hör ihop och för att vi behöver förstå det ena för att kunna förklara det andra.

När vi befinner oss på andra sidan och gör oss redo för att återfödas till ett nytt liv på jorden, så står vi inte själva i det beslutet. Vi har många fler omkring oss som hjälper oss och som vi också ska hjälpa på jorden för att de och vi själva ska utvecklas så mycket som möjligt.

Vi har ofta flera guider och de har alla olika uppgifter. De har alla uppgiften att hjälpa och vägleda oss i livet, men det är inom olika områden. Man kan ha en guide i sin andliga utveckling och en guide som är med oss i familjelivet och en annan på jobbet. När vi lär oss att kommunicera med våra guider och vi förstår vilka de är, så kan det också göra det lättare för oss att komma ihåg vårt livs syfte på jorden. Vi har nämligen alla ett speciellt syfte, även om det inte alltid är så storslaget, så är det ändå viktigt för den egna utvecklingen. Det är nämligen en av de största anledningarna vi är här; för att utvecklas som själar.

Våra guider har en koppling till oss på ett eller annat sätt. Det kan vara så att man levt liv tillsammans på jorden, eller någon annanstans. Det kan även vara så att en närstående som gått bort i det här livet kommer tillbaka som guide. Vad som är viktigt att komma ihåg, är att våra guider inte alltid tar sig en mänsklig form, utan kan framträda som ett väsen, ljusvarelse eller ett djur. Det finns ingen regel som säger att de ska se ut på ett visst sätt eller kommunicera på ett speciellt sätt. De kommer till oss på ett sätt som vi ska förstå. Kanske bestämde vi innan vi gick ned på jorden, att just den här guiden skulle komma som en hund. Det kan vara så att den föds in i en hundkropp och lever vid din sida och fungerar som en guide för dig. Djuren vi får, har alla ett syfte att lära oss någonting. Djuren är alltid oskyldiga i sin form och är här enbart för att ge kärlek och lära oss människor om kärlek, ödmjukhet och tacksamhet.

Att kanalisera sin guide, eller någon annan entitet, kräver att man öppnar sina sinnen och är beredd att ta emot dem på alla plan. Vi kan uppleva dem genom vår inre syn, hörsel, ljud, känsel eller för det fysiska ögat. Hur just du upplever din guide och hur den väljer att kommunicera med dig, är unikt. Jag skulle ljuga om jag sa att alla guider kommer till oss på ett specifikt sätt, för det gör de inte. Vi har alla olika egenskaper och sinnen som är mer utvecklade än andra och det är genom dem som de väljer att komma igenom. De kan också visa oss andra saker, för att vi ska förstå att det är just den guiden som söker kontakt. Det kan vara genom ett speciellt föremål, växt eller något annat. Kanske har din guide något med sig var gång den kommer, eller så för den med sig något annat som gör att du vet säkert vem det är. Vad du än upplever och hur du än upplever det, så är det rätt för dig och din guide.

Vad är då guidens uppgift?

Jag kan inte säga vad just din guide har för specifik uppgift, utan det måste du ta reda på själv. Men det jag kan säga, är att guiderna finns med oss för att hjälpa oss på vår livsväg. Mest för att påminna oss och visa oss vad vi kommit till jorden för att göra. Vi kan aldrig komma ifrån vårt syfte, men det kan ta lång tid innan vi kommer underfund med vad det är. Vissa saker ligger väldigt långt in och är svåråtkomligt, även om vi kan ana vad det kan vara. Där kommer ofta guiderna in i bilden. De ger dig små tecken och vägleder dig i rätt riktning. Ibland kan det vara svårt att förstå, det kan jag inte förneka. Men då gäller det att verkligen vända sig inåt. Meditera och lyssna, känn och lita på det du får till dig. När du är i balans med dig själv och din kropp, så har vi lättare att förstå våra guider. Vi behöver vara jordade och leva i nuet.

Vi ska inte kräva för mycket av våra guider, för de gör så mycket de kan för oss. Det är självklart inte meningen att de ska servera oss alla svar och budskap på silverfat, utan det är meningen att vi själva ska lära oss och förstå. Guiderna kan mycket väl ha andra uppgifter också och inte bara fokus på dig. Det betyder att det största ansvaret ligger hos oss själva och deras uppgift är att stötta och vägleda. Vi kan aldrig beskylla dem för det som går snett i livet, även om man ibland hade önskat få vägledning för att slippa vissa saker. Men det kanske helt enkelt låg i din livsplan att lära dig just det.

Vi har lätt för att dra på oss offerkoftan och inte se helheten. Livet går inte bara ut på att få vara lycklig, för då hade vi inte valt ett liv på jorden. Här får vi lära oss vad det innebär att känna empati, lycka, sorg, glädje, passion, hat, rädsla, ja listan kan göras lång. Jorden är den bästa platsen att utvecklas på och här finns inga genvägar för att utvecklas. Vi måste gå igenom alla stadier för att bli "färdiga". Vad det nu innebär. Kanske ska själen vidare till en annan plats där vi fungerar som guider till andra. Uppgifterna vi tar oss an är olika och alla har inte samma färdplan.

Kanske har du en god kontakt med dina guider, kanske vet du inte alls vilka de är. Oavsett vilket, så kommer du här få fördjupa kontakten med dem.

Du har fått tre ljudfiler skickat till din e-post: 1. Möt din guide 2. Fördjupa kontakten med din guide 3. Din guide visar dig din livsplan.

Dessa tre meditationer kommer du jobba med kontinuerligt under några veckor. Här ska man heller inte skynda fram, även om man vet vilken guide man har. Man kan nämligen ha flera, som man kanske inte ännu känner till. Varje meditation har ett viktigt fokus, där du får lära känna dig själv och dina guider på ett helt nytt sätt. Att förstå sin livsplan och vilka uppgifter guiderna har, kan öka förståelsen för många händelser i livet. Innan du går vidare till nästa kapitel, så vill jag att du ska;

 • Veta vem/vilka guider som jobbar med dig just nu
 • Veta er ursprungliga relation (ex. tidigare liv)
 • Veta inom vilka områden dina guider jobbar

Jag kan berätta om en av mina guider och hur han kom in i mitt liv. Det började egentligen så tidigt som på 1100-talet, om inte tidigare. Men det är det jag fått veta än så länge. Kanske har vi ett gemensamt ursprung ännu längre tillbaka, men det har han i så fall inte visat mig ännu. Någon gång på 1100-talet levde jag som munk i Tibet och vid min sida hade jag även en annan munk, som nu är min guide. När han kom till mig, så kände jag igen honom direkt. Jag visste vid första anblicken, vem han var. Det var ett känslosamt möte och min själ hade saknat honom enormt mycket. Han finns fortfarande med mig, men han har gett mig mer utrymme i min utveckling och låter mig ta mer ansvar och är inte lika längre så inblandad i saker och ting som han var förr. Dels så beror det på att jag litar mera på mig själv och min inre kompass och dels för att hans största uppdrag är slutfört.

Det kan vara svårt för oss att komma ihåg vårt livs syfte och vilka kontrakt vi skrev på innan vi klev ned på jorden, kanske för den tusende gången. Att man haft många liv, betyder inte att man har svårt att lära sig, utan att man antagligen fått lära sig väldigt mycket. Mer om det kommer i kapitlet om Tidigare liv.

När du lär känna din guide, så blir det en enorm trygghet. Vi vet att de alltid finns med oss och vi kan luta oss tillbaka och känna tillit till dem och oss själva. Att lämna över kontrollen till något annat, i det här fallet vårt högre medvetande, våra guider och det gudomliga, så har vi också lättare att göra rätt val i livet. För vi behöver aldrig tveka på vad det rätta valet är. Den känslan och vetskapen är värt så mycket och ger livet en större frihetskänsla.

Du kommer få en djupare kontakt med dina guider och förstå hur de kan hjälpa dig på bästa sätt.

REKOMMENDERAD TID: Minst 4 veckor

ATT GÖRA: Meditera regelbundet och kanalisera din guide minst två gånger7 vecka för att få en god kontakt och lära dig förstå hur just din guide kommunicerar med dig.

FÖR DIPLOMERING: Reflektera över dina meditationer och skriv en dagbok över din kontakt med din guide. Gör ett sammandrag på max 1 A4 som skickas till elev@sacredjourney.se

Det kan ta upp till tre veckor innan du får din feedback från mig. Detta för att jag har många elever och kunder.

TIDIGARE LIV

Du ska i det här kapitlet, få bekanta dig med dina tidigare liv. Att göra regressioner är bra av många anledningar och kan hjälpa dig att se helheten och förstå att allt liv har ett syfte på jorden.

Livet kan ibland tyckas väldigt orättvist och som om vi hela tiden måste kämpa för att få det vi önskar, medan andra glider fram på en räkmacka. Livet är aldrig orättvist, utan precis som det är tänkt att vara. Vi sätter själva begränsningarna för oss och har, genom tidigare livs erfarenheter, valt vissa vägar. En del saker är vi helt enkelt inte menade att göra i detta livet, men kanske var det just det vi gjorde i det tidigare livet.

Att förstå karma och hur det kan påverka oss genom liven, så behöver man själv utforska sina tidigare liv, för att se ett samband. Det kan också behövas gå tillbaka till barndomen i det nuvarande livet, för att se hur de första åren på jorden, påverkas oss idag.

Det kan tyckas som ett stort och tungt arbete, men jag lovar dig, att när du förstår och ser den röda tråden genom dina liv och kan bryta den karma som byggts upp, då kan du också skapa ett helt nytt liv för dig själv. Vi kan nämligen fortfarande påverkas av en traumatisk händelse som hände under en livstid på 1200-talet.

När man går tillbaka till ett tidigare liv, så kan man göra på flera olika sätt. Jag gör oftast regressioner genom att vägleda ned personen i djup avslappning och sedan får personen berätta för mig vad den upplever. En session som tar ca 2,5 timmar och där personen får göra en djupdykning i sitt minne för att se och uppleva sina tidigare liv. Har du själv möjlighet att göra en sådan regression, så rekommenderar jag det. I den här kursen får du en förinspelad meditation, där du får gå tillbaka till ett eller flera av dina tidigare liv. Ibland måste man göra om den flera gånger för att till fullo förstå. Det kan bero på många olika saker, som t ex en blockering någonstans i kroppen som hindrar dig från att se vad som hänt. Vi kan också känna stark rädsla och motstånd, vilket skapar en blockering och det blir svårare att nå ända fram. Vad som är viktigt att tänka på, är att det redan har hänt. Du kan inte längre påverka den saken och det du ska göra, är att acceptera och förlåta. Vi kan ha blivit utsatt för hemska saker i våra liv och allt sitter kvar i vårt cellminne. Ingenting försvinner, även om vi byter kropp. Själen och den delen som gör dig till dig, finns alltid kvar och det är där karman säter sig tillsammans med blockeringar och minnen.

Är karman en del av våra livsuppgifter att lösa?

Det är en fråga som jag vill att du reflekterar över. Hur ser du på karma? Vilken karma finner du genom dina regressioner?

En anledning till att jag tar med det här i den här kursen, är för att du ska förstå att vi alla har olika livsuppgifter och läror. Det kan vara svårt att se andras uppgift, om man inte kan se sin egen. Så den här delen handlar om att jobba med sig själv och de minnen och eventuella blockeringar som kommer med tidigare erfarenheter.

REKOMENDERAD TID: Minst 4 veckor. Viktigt att ta sig tid och inte lura sig själv eller blunda för sanningen.

ATT GÖRA: Gör så många regressioner som du själv känner at du behöver göra. Man kan ibland behöva gå tillbaka och göra flera, för att förstå ett samband eller en känsla för någon/något. Ge dig själv tid till reflektion mellan regressionerna och skriv ned en dagbok över dina regressioner och reflektioner.

FÖR DIPLOMERING: Skriv ett sammandrag över dina reflektioner (max 1 A4) och skicka in till elev@sacredjourney.se Räkna med ca tre veckors väntetid innan du får feedback.


ANDEKONTAKT

Du har nu kommit till kursens sista kapitel; Kontakt med andevärlden. Kanske är du redan van att kommunicera med andra sidan, eller så är det här första gången du närmat dig andevärlden på dina villkor. För det är precis det, som det handlar om; att du har kontrollen och bestämmer när du vill eller inte vill, prata med andevärlden. Många gånger upplever vi oönskad kontakt med andevärlden, så här får du lika mycket lära dig att stänga ned, som att öppna upp.

Många kommer till mig, för att andevärlden inte vill lämna dem ifred. Alltså, att de själva inte har förmågan att hålla dem på distans eller förstå vad de vill ha sagt. Genom att få en distans till de andar som pockar på uppmärksamhet och få dem närmare på ett mer kommunikativt sätt, så kan vi prata med dem och förstå vad de vill förmedla.

Många som jag har pratat med från andra sidan, förklarar på samma sätt hur de tar kontakt med oss. De måste använda alla sina krafter för att få uppmärksamhet och de måste också ta lite energi för att kunna hålla sig kvar. Det kan göra oss trötta och vi kanske känner oss dränerade när vi är hemma (om det är där aktiviteten är) och har ingen ork över till våra vardagssysslor.

Andevärlden presenterade sig för mig tidigt i livet och under hela min uppväxt, har de varit närvarande. När jag var femton år, började jag meditera för att få kontakt med mina guider, för stöd och vägledning. Första kursen i mediumskap gick jag som sjuttonåring. Där lärde jag mig att stänga och öppna på mina villkor och hur jag skulle hantera dem när de kom på besök, vilket var väldigt ofta.

Jag har många skrämmande minnen från min tonårstid, när jag upplevde andra sidan på allt för nära håll. Jag förstod inte varför de kom igenom eller hur jag skulle förhindra det. Jag tror det är många som kan känna igen sig i mina upplevelser och det är tyvärr inte alltid så trevligt att få besök från andra sidan mitt i natten, utan att förstå vad de vill. Som tonåring attraherar man många energier och inte alltid bara de ljusa energierna, utan även de mörka och destruktiva. Det beror delvis på att man som tonåring lever med ett kaotiskt inre, när vi går in i puberteten och hormonerna svänger åt alla håll. Alla de känslorna fungerar som en magnet och det är inte ovanligt att stor aktivitet upplevs i hemmen där tonåringar bor.

För att andevärlden ska kunna komma till oss och kommunicera, så krävs det energi. Den energin hämtar de ibland från oss och det kan vara därför som vi ibland kan känna oss väldigt trötta och dränerade när vi har mycket aktivitet hemma. Det händer också att de gör sig hörda genom våra elektriska apparater. Ofta kan man uppleva att det blinkar i någon lampa, eller att tv´n sätts igång eller stängs av. Elektricitet är enkelt för dem att använda och på samma gång får de även lite kraft, eftersom det inte krävs så mycket av andevärlden för att manipulera elen. Man skulle kunna säga att de är på lite samma energifrekvens och att vår elektricitet rör sig på samma nivå som andevärlden gör. Vi ska komma ihåg, att när vi upplever andevärlden på det fysiska planet, alltså när vi hör dem knacka, förflytta saker mm. Så har de använt stor mängd energi, för att få vår uppmärksamhet. Vi människor förstår inte alltid när andevärlden, på ett telepatiskt sätt, försöker kontakta oss och då måste de använda sin kraft till att göra oljud, välta glas och riva ned tavlor. Det är deras sätt att bli sedda. Ofta blir vi rädda, vilket inte bidrar till en bättre kommunikation, utan mera irritation och frustration. De vill oss inget illa och i de flesta fall, så är det faktiskt någon närstående från andra sidan, som söker kontakt. Det finns självklart fall då den andliga besökaren av olika orsaker är platsbunden, eller av andra orsaker inte kunnat gå vidare. Det är bra att ha i åtanke, att inte alla som dör, kommer över till "rätt" sida, utan fastnar i år jordiska dimension och då inte kan komma vidare. Det är delvis det som är mitt jobb som medium, att hjälpa dem släppa taget om jordelivet och komma över till andra sidan.

Jag pratade här om andar som är platsbundna och det kan de bli av flera olika anledningar. Ofta handlar det om att de inte känner sig färdiga med sitt liv. Kanske upplevde de att de dog för tidigt eller aldrig hann säga, eller göra en speciell sak. Andra kan ha svårt att släppa taget om fysiska platser, som t ex sitt hus, en arbetsplats eller liknande. De platsbundna energierna upplevs lite tyngre än de andra och kan även vara svåra att kommunicera med, eftersom de ofta inte förstår eller accepterat sin död. Många dröjer sig kvar i tron att de aldrig dött och det skapar stor förvirring och frustration. 

PRIVATSITTNING

Att ge privatsittningar är roligt och speciellt när man kan förmedla något från andevärlden som klienten verkligen väntat på. Det är en vacker och kärleksfull återförening. 

Det viktigaste är att kunna bevisa vem man har med sig. Ibland kan de berätta sitt namn, men inte alltid. Namn kan vara svårt, eftersom vi ibland bara kan uppfatta vissa bokstäver, eller få till oss namn som liknar det namnet de hade när de levde. 

När de kommer igenom från andra sidan, så visar de sig gärna i den ålder de kände sig som mest levande. Så om gamla mormor kommer och visar sig som en ung kvinna, kan det ibland vara svårt för klienten att känna igen henne. Då brukar jag be om att få se eller förnimma ett gemensamt minne, eller något annat som hjälper klienten att förstå vem det är. När vi passerat över till andra sidan, så är det lätt att glömma bort den fysiska aspekten, för på andra sidan känner vi igen varandras energi, inte våra kroppar. 

Andevärlden kommer till oss genom våra sinnen. Vilka sinnen använder du mest? Det sinnet som är mest utvecklat hos dig, är troligtvis det andevärlden använder för att kommunicera med dig. Var uppmärksam på vilka känslor som kommer. Kanske kan du förnimma ljud, bilder eller något annat som gör att du förstår att andevärlden är närvarande. När du mediterar, så öppna upp och bjud in dina nära och kära från andra sidan och lär dig känna igen deras energi. Hur förändras energin i rummet, när andevärlden är närvarande? Hur känns din egen energi, när andevärlden är närvarande? 

Det händer att klienter ber om kontakt med en speciell person som finns på andra sidan. Jag kan aldrig garantera kontakt, men jag ber då om att den personen ska komma. Ibland så kommer den personen själv och ibland så skickar den en guide eller någon annan som sändebud. Då förmedlar den mellan mig och den efterfrågade personen. Att den då inte kommer själv, kan bero på flera olika orsaker. Ofta handlar det om att den inte är redo att komma och möta de som är kvar på jorden. Det kan vara av känslomässiga skäl, eller för att personen helt enkelt inte anser att det är viktigt. Jag brukar tänka såhär: Om jag ingenting hör från dem, så är allt bra! De finns med oss, även om vi inte alltid kan uppfatta dem. Ibland så räcker det att sända ut en tanke, så finns de hos oss. Vi kräver ofta väldigt mycket från dem och det kan ibland hindra dem från att komma till oss. Det tar mer energi än det ger och då finns det ingen mening för dem att göra sig besväret. Då kan det vara en lösning att jobba med sig själv och lära sig att öppna upp och ta emot, utan att ställa krav. Tacksamhet kan hjälpa en stor bit på vägen!

BESKYDD

Jag ska också passa på att prata lite om de mörkare energierna, som inte är så trevliga, men som ändå finns. Vi önskar ju inget hellre, än att det bara ska finnas positiva och kärleksfulla energier i vår värld. Tyvärr så ser inte verkligheten ut riktigt så. När jag tar emot klienter för privatsittningar, eller renar hus, så vet jag aldrig vilka energier jag kommer att möta. Därför är det viktigt att be om beskydd och veta hur man tar bort eventuella energier som fastnar på en själv, för det kan hända. Det här säger jag inte för att skrämma dig, utan för att jag inte vill att du ska få en skev uppfattning om verkligheten. Är man förberedd och vet hur man ska hantera det, så blir det inte något bekymmer. 

Nu kommer du förstå en av anledningarna till varför kontakten med guiderna är så viktig. Här kan de nämligen vara till stor hjälp och de fungerar som väktare, när du kommunicerar med andra sidan. Jag ber alltid mina guider om beskydd och jag vet att de aldrig skulle släppa fram någonting som skulle vara farligt för mig. Det betyder att när jag stöter på en mörk och negativ energi någonstans, så hjälper mina guider mig att hålla dem på avstånd. Jag kan känna av dem och jag kan till viss del även kommunicera med den energi som finns. Men jag behöver aldrig vara rädd att energin kommer mig så nära att den påverkar mig fysiskt eller känslomässigt. Jag behöver heller inte vara rädd att den ska fastna i mitt energifält och följa med mig hem. Jag har en mycket god kontakt med mina guider och de vet vad jag vill och kan hantera. När de anser att det är utanför mitt kunskapsområde, så ber de mig att backa. Jag har aldrig behövt tvivla. 

När det kommer till beskydd, så handlar det också om jordning. När vi stöter på någonting som är svårt att hantera, så är det viktigt att jorda sig ordentligt och känna att vi verkligen är I kroppen och här och nu. Ibland kan det även hjälpa att äta eller dricka något. 

ATT GÖRA: 

Här är det viktigt att inte stressa fram någonting, utan låta det ta den tid det tar.  Träna på andekontakt regelbundet. Det är en färskvara och bör underhållas.

FÖR DIPLOM:

Gör minst 10 privatsittningar med minst 80% bevisföring (klienten ska förstå vem som kommit från andra sidan) Klientrapport ska skickas in, samt en reflektion skriven av dig (max 1 A4 sida) Skickas in via mail till elev@sacredjourney.se Räkna med ca tre veckors väntetid innan du får din feedback. 

Du har nu gått igenom alla delarna i distanskursen Mediumskap. För att få ditt diplom, så behöver du utföra alla uppgifter och få godkänt. Diplomet skickas som pdf. fil till din mail.

Skapa din hemsida gratis!